Vintage stílus – dekoráció és lakberendezési ötletek

 

A vintage egy olyan stílusirányzat, ami szereti a régi, kopottas dolgokat, és új értelmet ad nekik: a bútornak, a ruhának, a képnek, vagy akár a gyümölcsös ládának. A vintage szívesen használja a természetes anyagokat, imádja a csipkét, és a kézzel fonott dolgokat. Színei a fehér, a bézs, és ezek finom árnyalatai: bármi, ami visszafogott, és nem hivalkodó. Ebben a stílusban nem cél a tárgyak rendeltetésszerű használata, sőt külön elvárás a dolgok funkciójának újragondolása. A vintage jelszava: szeresd a régit, és használd kreatívan!

Engedd szabadjára a fantáziádat! Hányszor vagyunk úgy mindannyian, hogy nincs szívünk egy-egy régi holmit kidobni, mert valami kedves emlék fűződik hozzá. Ne rejtsük el a padlás mélyére, vagy a szekrény aljára, hanem gondoljuk újra… találjuk ki, hogyan tudnánk mégis hasznossá tenni magunk körül… Nincs is annál jobb érzés, amikor mi magunk alkotunk valami újat!

 

Vintage nappali

Ha szeretnéd, hogy az otthonod vintage hangulatot árasszon, elég csak néhány, jól megválasztott kiegészítő, és garantált a kellemes, nosztalgikus hangulat! Ha elég ügyes vagy, van fantáziád és kreativitásod, akkor egy-egy régi bútordarabból könnyedén varázsolhatsz vintage hangulatú kiegészítőt.

Nézzétek, milyen ötletes ablakkeretből falidíszt és polcot, képkeretből ékszertartót, létrából pedig képtartót készíteni!

 

Vintage konyha

A vintage konyha praktikus és szerethető. Egy olyan hely, ahol szívesen sütünk-főzünk. A fa bútorok és fa polcok természetesen a vintage konyha elmaradhatatlan részei, de a csipke kiegészítők is. Elég egy-egy jól elhelyezett, ízléses kiegészítő, és már kész is a vintage konyha: egy díszes tányér, egy fonott kosár, egy stílusos kötény, néhány fűszeres üveg…

 

Jöjjön egy-két ötletes, könnyen megvalósítható vintage kiegészítő:

Ugye milyen jól mutatnak a falon a régi bögrék, mint konyharuha tartók, és milyen hangulatos az “ezer éves” merőkanálból készült gyertyatartó? A bádog tejkiöntő pedig ennél ötletesebb új funkciót nem is kaphatott volna!

 

Ebből a videóból rengeteg ötletet tudtok gyűjteni konyhai dekorációhoz!

Vintage fürdőszoba

A vintage fürdőszoba dísze egészen biztosan a fürdőkád. De természetesen ezt a helyiséget is díszíthetjük saját készítésű tárgyakkal. Ilyen lehet például törölköző tartót készíteni létrából, polcot képkeretből, kisszekrényt ládából, vagy fogkefe tartót és szappan adagolót szép fehérre fújt befőttes üvegből.

 

Pillanatképek a vintage stílusú fürdőszobák különleges hangulatából!

Vintage hálószoba

A hálószobák nélkülözhetetlen kiegészítője az éjjeli szekrény. A vintage stílusban azonban eltérhetünk a megszokott daraboktól, és a padlásról előkerült régi “kacatokból” némi kreativitással csodás hálószoba bútort varázsolhatunk! Íme néhány ötlet, hogyan készítsünk egy ütött-kopott létrából, néhány bőröndből, vagy egy ősrégi ládikából tökéletes vintage stílusú éjjeli szekrényt!

Vintage hálószoba és hálószobai kiegészítők

 

Az újonnan készült berendezési tárgyak is hordozhatják magukon a vintage stílus jegyeit, koptatással, csiszolással érhetjük el a szemünknek kedves, kopottas, „használt” hatást. Fontos, hogy természetes anyagokat használjunk és az egyszerűséget, letisztultságot hangsúlyozzuk.

Képek: pinterest.com

 

 

És végül néhány kiegészítő webáruházunk kínálatából, melyekből árad a vintage életérzés! 

Egy kis ízelítő az Apró Otthon termékeiből…