Nekünk is fontos a környezetvédelem: hűtőtáskánk újrahasznosított műanyagból készült!

Kétségtelen, hogy napjaink és az utókor egyik legnagyobb kihívása a hulladékkezelés és újrahasznosítás kérdése, a fenntartható fejlődés jegyében. Annál is inkább, mivel egy műanyag flakon – PET palack – lebomlási ideje minimum 300 év, ehhez képest az ásványvizes flakont  mindössze néhány órát használjuk, aztán eldobjuk, így a szemét csak gyűlik és gyűlik…  A legfrissebb adatok szerint Magyarországon évente 1,3 – 1,4 milliárd PET-palack kerül forgalomba, uralva ezzel a kidobott hulladékok arányának nagy részét. Ez körülbelül 45 ezer tonna palackot jelent évente.

 

Ráadásul a több száz éves lebomlási időn túl a PET palackoknak még számos káros hatásuk van a környezetre:

  • égetésekor adalékanyagaiból rákkeltő anyagok keletkeznek (légúti betegségeket okozva)
  • mérgező melléktermékek keletkeznek a gyártásuk során
  • a természetben sok állat életét veszélyeztetik
  • PVC gyerekjátékokban lévő adalékok a gyermek szervezetébe is bekerülhetnek

 

Mindennapi életünk során éppen ezért nagyon fontos a szelektív hulladékgyűjtők használata, hogy esélyt adjunk a műanyag újrahasznosításának. Biztosan emlékeztek a hetvenes-nyolcvanas évekből a csíkokra szabdalt tejes zacskókból horgolt lábtörlőkre! Szerintem mindegyikünk nagymamájának volt ilyen!  Mára ez csak egy megmosolyogtató emlék, de jó tudni, hogy ahogy már sok tíz évvel ezelőtt, úgy napjainkban is egyre több olyan termék készül, mely alapja az újrahasznosított műanyag.

 

Az Apró Otthon webáruház kínálatába is tudatosan került bele ilyen termék, ami fontos szerepet játszik a környezetvédelemben! Mivel gyermekeknek készült hűtőtáskáink újrahasznosított műanyag palackokból készültek, így mi is hozzájárulunk kicsit a környezetünk védelméhez! Ajánlom jó szívvel mindazoknak, akiknek fontos a környezetvédelem, és persze gyermekeink egészsége!

 

Termékeink megtekinthetőek és megvásárolhatóak itt:

Hűtőtáska gyerekeknek- Krokodil mintás

Hűtőtáska gyerekeknek- Állatos

Megtekintés:(354)