Mutatós dinnye falatkák

Mutatós dinnye falatkák
A nyárban a vízpart, a szabadság, a pihenés és a rengeteg napsütés mellett az is jó, hogy ha egy kis nasira vágyunk, nem kell feltétlenül a fagyisdoboz vagy a csokis fiók felé nyúlni. Választhatunk valamilyen mennyei szezonális gyümölcsöt, melyből egy kis fantáziával és ügyességgel számtalan mutatós falat készíthető – mint például a zamatos görögdinnyéből!

Íme néhány egyszerű praktika, melyekkel nagyon gusztán tálalhatjuk ezt a mézédes finomságot!

Pálcikás dinnye

Vágjuk háromszög alakúra a dinnye darabokat, mindegyik héjába szúrjunk fagyis pálcikát, és már kész is a dinnye “fagyi”!

 

Sütiformás dinnye darabok

Mutatós kis dinnye darabkákat tudunk az asztalra varázsolni nagyon egyszerűen, néhány sütiszaggató formával:

 

Fogpiszkálós falatkák

Vágjuk pici kockákra a dinnyét, vagy fagyis kanállal kanalazzunk pici dinnye gömböket, és azokat halmozzuk egymásra, a kicsi falatokba pedig szúrjunk fogpiszkálót, és már kész is vannak a vendégváró falatkák!

 

Dinnye fagyi

A kánikulában a jól behűtött dinnyénél nincs is finomabb, és az a legjobb benne, hogy még fagyit is készíthetünk belőle! Nincs is hozzá másra szükség, csak dinnyére és egy pálcikás jégkrém készítő szettre.

Hozzávalók:
– 1 szép szelet dinnye
– esetleg 1 kiskanál méz

A dinnye fagyi legmacerásabb része a dinnyehús megszerzése, ugyanis a magokat ki kell szedni. Ezután a dinnyét már csak össze kell mixelni, a jégkrémkészítőbe adagolni és fagyasztani. A dinnyepürét érdemes megkóstolni, hogy mennyire édes, és ha kell egy kis mézzel édesíteni. Apró trükk, hogy fogyasztás előtt a formát pár pillanatig forró vízbe kell mártani, így könnyen ki lehet venni a tartóból a jégkrémeket!

 

 

Fotók: Pinterest
Megtekintés:(277)