Mitől lesz tökéletes a mézeskalács? Íme a titok!

Ha tökéletes mézeskalácsos szeretnénk készíteni, akkor ezt a néhány egyszerű trükköt érdemes megszívlelni

A tésztát mindig alaposan belisztezett deszkán nyújtsuk ki, mert különben könnyen leragadnak a formák.

A mézeskalács tészta ideális vastagsága 4-5 mm. Fontos, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen megéghetnek sütéskor a formák.

Ha magvakkal szeretnénk díszíteni a sütiket, akkor sütés előtt nyomkodjuk a tésztába a mandulát, mogyorót, dió, szezámmagot, napraforgót.

Ha karácsonyfadísznek szánjuk a figurákat, akkor még sütés előtt csináljunk lyukat a formákon a felfűzéshez, például hurkapálcával.

A kész mézeskalácsokat tároljuk légmentesen lezárva, így sokáig elállnak.

Gyorsabban megpuhulnak a sütik, ha a mézeskalácsok mellé almahéjat teszünk a dobozba.

 

/Fotók: Pinterest, Unsplash/