Könnyű nyári desszert: Feketeerdő pohárkrém friss meggy darabokkal

Vétek lenne a meggyszezonban kihagyni ezt a gyorsan elkészíthető, könnyű nyári finomságot! Ráadásul gyorsan elkészíthető, és természetesen isteni finom!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 3 tojás
  • 3 ek. kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. rum (vagy aroma)

Elkészítése:

  • A piskótához a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, és mindezeket óvatosan keverjük össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát, és süssük készre 12-15 perc alatt. Ha kihűlt, kockázzuk fel, és tördeljük apró darabokra.
  • A tejszín egyik felét a rumaromával verjük fel, és tegyük hűtőbe. A tejszín másik felét szintén verjük fel keményre, majd óvatosan keverjük össze a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéval.
  • Az elkészült hozzávalókat a poharakba rétegezzük: kakaós piskóta, csokis tejszín, magozott meggy és rumos tejszínhab.
  • A tetejére díszítésnek tegyünk pár szem meggyet és csokireszeléket, és kész is az isteni nyári finomság!

Jó étvágyat hozzá!

Fotó: Pinterest