Készítsünk lebegő polcot!

A polcokat akár vásároljuk, akár mi magunk készítjük el, praktikus kiegészítői a lakásnak. Sokoldalúak, hiszen egyrészt kiváló dekorációs eszközök, másrészt pedig remek tárolási lehetőséget jelentenek! A lebegő polcok abban különböznek a hagyományos polcoktól, hogy rögzítésükhöz egyszerű nem szükséges összefurkálnunk a falat, elég akár egy-egy akasztó is hozzájuk!

Íme néhány könnyen és olcsón elkészíthető lebegő polc ötlet, melyhez csak némi képzelőerő, és egy kis kézügyesség kell! Olyan tippeket hoztam, melyek különleges megjelenésükkel a lakás díszei lesznek! Az pedig csak emel az értékükön, hogy mi magunk készítettük el őket!

 

Kör alakú polc, kötélen

A kerek polc nagyon mutatós, főleg ha a képen látható módon rögzítjük, madzagokkal, vagy vékonyabb kötelekkel. Tökéletes virágoknak, akár konyhába, akár nappaliba. Ablak elé lógatva lesz a legmutatósabb! Készíthetjük kerek fa lapból, vagy akár kerek konyhai edény alátétből! Felfüggesztéséhez elegendő egyetlen kampó a plafonon!

 

Fali polc bőrrel vagy kötéllel

Izgalmas és egyedi darabok ezek a fali polcok, melyek különleges megjelenését a rögzítésük adja, mely készülhet bőrből, vagy akár kötélből is. Mindkét variáció mutatós, és egyedi megoldás! Függesztésükhöz nem szükséges több, mint két db kampó a falon!

 

 

Lebegő polc, több polccal

A több polcos lebegő polc igazán mutatós, és bár egy kicsivel több ügyességet igényel, mint az egyszerűbb variáció, de sokkal látványosabb lesz a végeredmény! A polcokat tartó köteleket rögzíthetjük akár a mennyezethez, de akár egy rúdra is felfűzhetjük őket.

 

Jó barkácsolást!

Fotók: Pinterest.com

Megtekintés:(1683)