Készítsünk ízesített vizet friss gyümölcsből!

Ízesített vizek friss gyümölcsökkel és gyógynövényekkel
Az ízesített vizeket szuper könnyű elkészíteni, és nemcsak finomak, de különösen mutatósak is az „üvegbe zárt” gyümölcsök és gyógynövények! Tökéletes dekorációk esküvőre, piknikre és baráti-családi összejövetelekre, mert szépek, színesek és nagyon látványosak! Ráadásul a hozzávalók is kéznél vannak, hiszen a nyári gyümölcsök épp most érnek, és a gyógynövények is szinte már a legtöbb otthonban megtalálhatóak.

Íme néhány tökéletes gyümölcs – gyógynövény kombináció:

Menta és uborka

Ez a páros klasszikus az ízesített vizek kedvelőinek körében. Mindössze annyit kell tennünk, hogy vékonyan felszeleteljük az uborkát, és apróra tépdessük a menta leveleket, majd, kézzel egy kicsit szétnyomkodjuk őket, hogy még intenzívebb ízt adjanak! Töltsük fel az uborkás és mentás kancsót jéggel és vízzel, és kész is vagyunk! Ez a kombináció különösen ajánlott a forró nyári napokra!

Eper és bazsalikom

Az eper és a bazsalikom párosítása először kissé különösnek tűnhet, de az eper édessége páratlanul jól illik ehhez az aromás gyógynövényhez. Nincs más dolgunk, mint szeleteljük fel az epret, és a bazsalikom leveleit kicsit dörzsöljük meg az ujjainkkal, majd tegyük mindezeket egy üvegbe, amire már jöhet is a jég és a víz! Nagyjából 5-10 perc elegendő idő ahhoz, hogy a finom ízek keveredjenek egymással az üvegben!

Szeder és zsálya

Ez a párosítás éppen olyan látványos, mint amilyen ízletes, ugyanis a szeder sötét lila színe gyönyörűen meg fogja „festeni” a vizet a palackban. A zsálya íze pedig igazi frissítőként fog hatni!

Mivel ezek az ízesített vizek végtelenül egyszerűek és olcsók, így csak a fantáziánk szab határt annak, hogy miből is készítjük el!

Fotók: Pinterest
Megtekintés:(252)