Karácsonyi párologtató – A legfinomabb ünnepi illat házilag

Varázsoljuk otthonunkba a karácsony illatát: készítsünk párologtatót, és élvezzük a narancs, az áfonya és a fahéjas rúd isteni kombinációját! Ez a párologtató könnyen és gyorsan elkészíthető, és garantáltan csodás illat lesz tőle a lakásban! És amellett, hogy remek illatosító, nagyon jó ajándék ötlet is, és mutatós befőttes üvegbe “csomagolva”!

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze friss áfonya (vagy kandírozott áfonya)
  • 1 narancs szeletelve (vagy 3 mandarin)
  • 4 fahéj rúd (félbe törve)
  • pár db csillagánizs (nem kötelező, mert jellegzetes feketemedve cukor illatot ad)
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 1 vanília rúd
  • 1 kis darab friss fenyőág
  • 1 gránáltalma leve
  • 2-3 csésze víz

Elkészítése:

Az összetevőket egy közepes méretű edényben, vagy nyeles lábosban tegyük bele, és öntsük fel annyi folyadékkal (vízzel), hogy az ellepje. Ezután lassú tűzön kezdjük el melegíteni, majd forraljuk egy órán át nagyon kis lángon, hogy szinte párolás legyen a folyamat. Ha készen vagyunk, kandallón vagy radiátoron párologtassuk az elkészült illatosítót. Ha elfogy róla a vizünk, pótoljuk!

Megtekintés:(10)