Forró habos kakaó

Van kedvetek nosztalgiázni? Hoztam egy nagyon finom kakaó receptet, amiről Nekem a gyerekkorom jut eszembe… ahogy a Nagyinál kortyolgattam a forró, habos kakaót… De jó is volt! És bár olyan jót úgysem tudunk készíteni, amilyen a Nagyié volt, de hasonlót talán igen..

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1 tk holland kakaópor
  • 2 tk cukor
  • 100 ml habtejszín
  • kevés porcukor

 

Elkészítése:

A tejet tegyük fel melegedni, közben a bögrében keverjük össze a cukrot és a kakaóport. Ha a tej felforrt, akkor egy merőkanállal öntsünk át belőle a bögrébe, majd keverjük el csomómentesre a cukrot és a kakaót. Ezután öntsük vissza az edénybe a bögréből a cukros-kakaós tejet, és melegítsük forrásig. A habtejszínt egy kevés porcukorral verjük habbá, és kanalazzuk a kakaó tetejére. Jó nosztalgiázást! 🙂

Megtekintés:(84)