Eperszörp recept

Az eperszezon nem túl hosszú, áprilistól júniusig tart, így érdemes kihasználni, és annyi friss epret enni, amennyit csak lehet!
És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy isteni szörpöt készíthetünk belőle!

Hozzávalók:

  • 1 kg földi eper
  • 1 liter forró víz
  • 1 kg cukor (nádcukor, gyümölcscukor, vagy 70 ml folyékony édesítőszer)
  • 10g Dr. Oetker Citromsav
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1

 

Elkészítés:
1 kg epret a szárától tisztítsuk meg, mossuk meg, csöpögtessük le, majd vágjuk apróra. Ezután az epret a forrásban lévő vízzel öntsük le, kb. 20 percig hagyjuk állni, majd szűrjük át.

Az átszűrt folyadékot öntsük egy főzőedénybe, adjunk hozzá 2 evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet és a citromsavat. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon forraljuk fel, majd a maradék cukrot is adjuk hozzá. Az egészet állandó keverés közben újra forraljuk fel, és 2 percig hagyjuk zubogva forrni. Ha habzik a teteje, a habot szedjük le róla. A forró gyümölcslevet öntsük azonnal az előkészített üvegekbe, zárjuk le jól, és tároljuk hűvös helyen, majd fogyasszuk egészséggel!