Csodás cserepek – Régiből újat!

Varázsoljunk a régi virágcserépből újat, néhány egyszerű lépésből

 

Amikor tavasszal előszedjük a pincéből vagy a garázsból a virágcserepeket és kaspókat, bizony láthatjuk, hogy idővel egy kicsit megkoptak. És igaz hogy már javában tart a nyár, de azért talán még most sem késő kicsit megújítani a növény- és virágtartókat! Egy pici kreativitással csodás új külsőt varázsolhatunk, és természetesen az ügyeskedés remek kikapcsolódás is lesz!

Ha szeretitek a kopottas, régies hatást, akkor biztosan kedvet kaptok az alábbi cserép elkészítéséhez!

A Kopottas hatást leginkább dekorfestékkel tudjuk elérni, hiszen ez a festék visszacsiszolható. De legalább ilyen izgalmas anyag a táblafesték is, melynek használatával nemcsak szép és tartós felületet kapunk, de krétával még írni is tudunk rá!

Szóval nincs más dolgunk, mint megtisztítani a virágcserepet, befesteni dekorfestékkel, majd a megszáradt felületet csiszoló papírral kopottas hatásúvá varázsolni!

Ha mindezzel készen vagyunk, vigyük fel a cserépre a krétafestéket, amire száradás után már írhatunk is!

 

Természetesen a krétafesték akkor is jól mutat, ha nem ragaszkodunk a régies hatáshoz, és felfestése előtt nem csiszoljuk meg a cserepet. A végeredmény így is csodaszép lesz!

Ez a krétafestékes megoldás nagyon praktikus, ha például fűszernövényeket nevelünk otthon, mert így könnyedén tudjuk feliratozni a virágtartókat! De szobanövényekhez vagy akár a teraszra is készíthetünk ilyen praktikus és mutatós kaspókat!

 

Fotók: Pinterest
Megtekintés:(407)