Bundában sült almakarikák

Igazi őszi finomság…. Könnyen és gyorsan elkészíthető bundás almakarikák

Az almás sütemények az olyan örök kedvencek közé tartoznak, amelyek az otthon melegét, a gyerekkor hangulatát idézik…  A bundában sült alma könnyen elkészíthető, istenien finom és a gyerekek is imádni fogják. Ízletes palacsinta tészta, omlós alma. Igazi finomság pillanatok alatt!

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 2 db alma
  • 50 g finomliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 2,5 dl napraforgó olaj

 

Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a közepét, és nagyjából 1 cm vastagságú karikákra vágjuk fel.

A tojásból, a lisztből, a cukorból, a tejből és a vízből sűrű palacsintatésztát készítünk. Az almakarikákat pici lisztben forgassuk meg, majd tegyük a tésztába és forró olajban süssük ki őket.

Hagyjuk lecsepegni, majd cukros fahéjjal szórjuk meg a kész almakarikákat!

Előkészítés: 15 perc / Sütési idő: 10 perc

 

Jó étvágyat hozzá!

/Fotók: Pinterest/