Almás-fahéjas muffin

Igazi őszi finomság….
Könnyen és gyorsan elkészíthető (bögrés) almás-fahájas muffin
Ha gyorsan szeretnél összedobni valami finom nasit a hétvégére, akkor ez az almás-fahéjas muffin tökéletes választás ezekre az őszi napokra! Egy biztos: a friss sütemény finom fahéjas illata mindenkit levesz a lábáról!

Hozzávalók (12 db sütihez):

  • 3 db alma
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • ½ bögre olaj
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fahéj (ízlés szerint)

Előkészítés: 15 perc / Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés

Reszeljük le az almát nagyobb lyukú reszelőn, és adjuk hozzá a fahéjat ízlés szerint. Tegyük félre addig, amíg elkészítjük a tésztát. A tojásokat keverjük habosra, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Utána fokozatosan öntsük hozzá a tejet és az olajat, majd szép lassan forgassuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Végül keverjük hozzá óvatosan az almás masszát.

Adagoljuk bele a tésztát a vajjal kikent, vagy a muffin papírral kibélelt muffin formákba. Csak háromnegyedig töltsük meg a formákat, mert a tészta sütés közben jócskán meg fog nőni. Tegyük előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süssük készre. Mielőtt kivennénk a sütőből, teszteljük tűpróbával.

 

Jó étvágyat hozzá!

/Fotók: Pinterest/